Üvegház LED világítás, HPS korszerűsítés

SZBK üvegházak LED világítása

Több évtizedes HPS lámpákat cseréltünk le saját gyártású Ledium Black Sparkle® LED növényvilágító világítótestekkel. Az energiaválság miatt a Szegedi Biológiai Kutatóintézet villamos energia költsége többszörösére növekedett, ezért lépni kellett a korszerű technológia felé.

A hagyományos HPS lámpák az előtéttel együtt kb. 450W teljesítményt vettek fel, és a sugárzott fény spektruma sem optimális a növények megvilágításához.

A Ledium által gyártott LED növényvilágító lámpákat hosszú tesztelés után választotta ki az SZBK. A Horticultural White LED fénye az emberi szem számára hidegfehérnek tűnik, de spektruma a növények számára fontos 450 nm és 660 nm hullámhosszoknál jelentős többletenergiát sugároz. A kutatóüvegházakban a dolgozók sok időt töltenek, így fontos a jó színvisszaadás.

Az energiafelhasználást sikerült az eredetinek a harmadára csökkenteni. Ezt a LED technológia mellett a chipek előtti optikai lencse teszi lehetővé, így sikerült megfelelő egyenletességgel az asztalokra fókuszálni a fényt.

Bónuszként digitális vezérlés kiépítése is zajlik, a LED növényvilágító lámpákat akár egyesével is lehet szabályozni mobileszközökről, valamint az üvegházba telepített fényszenzorok adatai alapján folyamatosan szabályozható a lámpák intenzitása is.

Black Sparkle® ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Black Sparkle® LED növényvilágító rendszerünkre rövid űrlapunk kitöltésével.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Dobd a fájlt ide, vagy
Engedélyezett fájl típusok: jpg, png, pdf., Max. file size: 10 MB, Max. files: 10.
    YYYY dot MM dot DD
    adatvédelem*
    Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

    Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket az adatvédelmi szabályzatunkban.