Rólunk

LED világítási termékek gyártása

Az elmúlt 15 évben rengeteg saját projekthez és ügyfeleink kérésére is fejlesztettünk LED modulokat és lámpákat. A sokéves tapasztalatunkat hasznosítva kezdtük el LED növénynevelő lámpák fejlesztését és gyártását 2018-ban.

LED növényvilágítás, üvegházi világítás

A jövő növénytermesztése részben beltérre költözik – üvegházakba, pincékbe, csarnokokba. Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban hódítanak az automatizált “növénygyárak” – számítógépes rendszerek által felügyelt beltéri farmok, akár a városközpontokban, házak tetején is. Teljesen automatizált  körülmények (fény, páratartalom, tápanyag, víz) között kártevőktől mentesen lehet viszonylag kis területen több ezer ember számára tápanyagban gazdag élelmiszereket termeszteni.

Mivel a LED fényforrások nagyságrendekkel kevesebb hőt termelnek, mint a hagyományos lámpák, közel lehet tenni a növényekhez, ezáltal emeletes farmok is létrehozhatók.

Kutatás-fejlesztés

Sikeres kísérleteket folytatunk LED világítótestek üvegházi környezetben való tesztelésével. A legújabb növénybiológiai kutatási eredményeket figyelembe véve tesztelünk különféle színspektrumú lámpákat. Eddigi tapasztalataink szerint jelentős megtakarítás érhető el a hagyományos sárga fényű nátrium (HPS) és fémhalogén (CDM) lámpákkal szemben.

Folyamatosan fejlesztjük programozható növényvilágítási multispektrum vezérlőrendszerünket lámpánkat, amelyet naptárvezérléssel látunk el és képes a növények különböző életciklusának megfelelő fényösszetételt előállítani. Ezzel lehetővé válik akár a virágzás serkentése, akár a vegetatív növekedés befolyásolása.

A Magyar Tudományos Akadémia martonvásári Agrártudományi Kutatóintézetével közösen több fényspektrumot tesztelünk 2019 februárig paprika és paradicsom növényeken több ismétléssel. A kísérlet célja a növekedés és morfológia tanulmányozása valamint a virágzás és termésérlelés vizsgálata, a végén pedig mérések elvégzése (szárazanyag-tartalom, ízanyagok, stb.) Az eredményekről közös publikációban fogunk beszámolni.

Black Sparkle® ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Black Sparkle® LED növényvilágító rendszerünkre rövid űrlapunk kitöltésével.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Dobd a fájlt ide, vagy
Engedélyezett fájl típusok: jpg, png, pdf., Max. file size: 10 MB, Max. files: 10.
    YYYY dot MM dot DD
    adatvédelem*
    Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

    Oldalunk sütiket használ a jobb működés érdekében. Olvasd el a részleteket az adatvédelmi szabályzatunkban.